Belediye Meclisinin 15.04.2024 tarihinde yapılan 9. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Nisan ayı Meclis toplantısı 1. birleşiminin Müdürlüklerden gelen teklifler bölümünde; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 05.04.2024 tarih ve 177060 sayılı yazısı Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

BAŞKANLIK MAKAMINA

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile yerel yönetimlerde “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi” yapılması imkanı tanınmıştır. Aynı Kanun’un 32. Maddesinde “... sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince ... karar verilmesi halinde, sözleşme döneminde verilecek sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek üzere ilgili mahalli idarede en çok üyeye sahip sendikanın genel başkanı veya sendika yönetim kurulu tarafından yetkilendirilecek bir temsilci ile belediyelerde belediye başkanı ... arasında ... sözleşme yapılabilir.

Yapılacak sözleşme, toplu sözleşme dönemi ile sınırlı olarak uygulanır.... Mahalli idareler genel seçim tarihini izleyen üç ay içerisinde de toplu sözleşme dönemiyle sınırlı olmak üzere sözleşme yapılabilir.” denilmektedir.

TALEP/SONUÇ: Belediyemizde görev yapan kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı / Toplu Sözleşme ödenmesi, ödenecek tutar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi / Toplu Sözleşme imzalanması için Belediye Meclisince Belediye Başkanına yetki verilmek üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini;

Olurlarınıza arz ederim.

KARAR :

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 05.04.2024 tarih ve 177060 sayılı yazısı teklif karar olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız