İbrahim Sadri, şiirler ve Naat-ı Şeriflerle Eyüpsultan'da duygu yüklü bir Ramazan gecesi yaşattı

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı Ramazan Sohbetlerinin konuğu “Şiirlerle Kalbe Dokunan Ramazan” konu başlığıyla tiyatro oyuncusu, sunucu ve şair İbrahim Sadri oldu.

KADİM TARİHİ VE MANEVİ AÇIDAN ÇOK DEĞERLİ BİR İLÇEDE OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM”

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi atmosferinde, Ramazan Ayı’nın manevi iklimine uygun Naat-ı Şerifler ve şiirler okuyan İbrahim Sadri, kadim tarihi ve aynı zamanda manevi açıdan çok değerli bir ilçede olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Benim uzun yıllardır yapageldiğim ve alıştığım şiir dinletilerinin dışında bir formatla karşınızdayım. Genellikle biz orkestramızla birlikte şiir dinletisi adını verdiğimiz müzikal bir şey yapıyoruz. Bugün bu kıymetli Ramazan akşamında bütün bunların dışında bir parça daha sohbetin de içinde olduğu, ama şiirlerde okuyacağımız program yapmaya gayret edeceğiz.”

BENDE ESKİ BİR EYÜPSULTANLIYIM”

Kendisinin de eski bir Eyüpsultanlı olduğunu, birkaç sene Akarçeşme’de oturduğunu da sözlerine ekleyen İbrahim Sadri, “90’lı yılların başlarında birkaç sene Akarçeşme’de oturmuşluğum var. O nedenle buranın manevi havasına, dostluğuna, insanların birbirleriyle olan o güzel ilişkilerine aşina bir abinizim. Bu kıymetli Ramazan akşamında sizlerle buluşmamıza vesile olan Eyüpsultan Belediyemizin kıymetli Deniz Başkanımızın şahsında teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar bu köprü görevini görmeseler bizim sizlerle buluşmamız çok zor olacak. Bu sosyal belediyecilik dediğimiz şeyin en görünür yanlarından biri de kültüre, sanata ilişkin yapılan bu katkılar, bu tür değerlerdir” dedi.

Programda, Sezai Karakoç'un “Sürgün Ülkeden Başkentlerin Başkentine”şiirini, Yaman Dede'nin “Gönül Han Oldu Şevkinden” Naat-ı Şerifini, Necip Fazıl’ın son dönem şiirlerinden “O Var”, “Geliyorum”, “Affet”i ve kendi şiiri “Hoşça kal Anne”yi okuyan İbrahim Sadri, katılımcılara duygu yüklü bir Ramazan gecesi yaşattı.

Programın sonunda ise Abdurrahman Karakoç'un “İncitme” isimli şiirinden dizeler okuyan Başkan Deniz Köken, katılımlarından dolayı İbrahim Sadri’ye teşekkür ederek Gravürlerde Eyüpsultan kitabını hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız